مقایسه دوربین گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو، گلکسی نوت 10 پلاس و شیائومی می نوت 10

به گزارش بلاگ پو، وب سایت Gsmarena مقایسه ای بین دوربین گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو، گلکسی نوت 10 پلاس و شیائومی می نوت 10 انجام داد که شما عزیزان می توانید نتیجه و جزئیات این مقایسه را در این مطلب مشاهده کنید.

مقایسه دوربین گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو، گلکسی نوت 10 پلاس و شیائومی می نوت 10

مقایسه دوربین گلکسی اس 20 اولترا با دیگر پرچم دارهای بازار یکی از مقایسه های جالبی است که خیلی از کاربران منتظر آن بودند. خصوصا اینکه سامسونگ خیلی روی دوربین کهکشانی های جدید خود مانور دارد و حتی مراسم خود را نیز با دوربین این گوشی ضبط کرد! خانواده گلکسی اس 20 همگی توانایی ضبط ویدئوی 8K را دارند با این تفاوت که مدل اولترا از دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی و یک دوربین 48 مگاپیکسلی پریسکوپی برای بزرگ نمایی حیرت انگیز 100 برابری نیز بهره می برد!

گلکسی اس 20 به تازگی معرفی شده و لذا ممکن است عملکرد دوربین آن در حال حاضر در حد و اندازه هایی که باید باشد ظاهر نگردد و خب همین هم شد و سامسونگ قرار است یک بروزرسانی جهت بهبود عملکرد دوربین این گوشی ارائه کند. گوشی های دیگری که در این مقایسه قرار گرفته اند تقریبا یک نسل عقب تر هستند و از نظر عکاسی نیز عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان می دهند. برای مثال هواوی P30 پرو از لنز پریسکوپی با قدرت بزرگ نمایی 5 برابر اپتیکال و 50 برابری دیجیتال بهره می برد یا شیائومی می نوت 10 با دوربین 108 مگاپیکسلی و گلکسی نوت 10 پلاسی که نیازی به تعریف ندارد! البته در تمامی مقایسه ها، سه گوشی اس 20 اولترا، گلکسی نوت 10 و P30 پرو مورد مقایسه قرار می گیرند و مقایسه با می نوت 10 به دلیل بهره مندی از سنسور 108 مگاپیکسلی، در بخشی جدا مورد بررسی قرار می گیرد.

پیش از پرداختن به این مقایسه لازم است بدانید در این مطلب تصاویر بسیار زیادی قرار داده شده که حجم برخی از آن ها بیشتر از 30 مگابایت است. لذا پیشنهاد می گردد اگر از حجم محدودی استفاده می کنید از خواندن آن صرف نظر کنید.

در اولین بخش از مقایسه می پردازیم به تصاویر معمولی این گوشی ها بدون فعال بودن هیچ حالت خاصی. به عبارتی این عکس ها با تنظیمات پیش فرض خود گوشی به ثبت رسیده اند. تصویر اول نمونه ثبت شده در نور روز و تصویر دوم نمونه ثبت شده در نور شب را نشان می دهد. یادآوری می کنم در تمامی این تصاویر هیچ حالت خاصی فعال نیست!

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو و گلکسی نوت 10 پلاس)

بهترین دوربین گوشی های 2019 از نگاه DxOMark

مقایسه دوربین گلکسی اس 20 اولترا؛ بزرگ نمایی در نور روز

دو نمونه از تصاویر بالا که در نور روز ثبت شده اند، در مقایسه زیر در حالت بزرگ نمایی شده مورد بررسی قرار می گیرند تا ببینیم کدام محصول عملکرد بهتری از خود نشان می دهد. قبل از پرداختن به این مقایسه باید این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که گلکسی نوت پلاس در بخش بزرگ نمایی در مقایسه با دو گوشی دیگر ضعیف ترین عملکرد را دارد و می تواند تنها تا 10 برابر بزرگ نمایی کند. این در حالیست که کننده هواوی تا 50 و گلکسی اس 20 اولترا هم تا 100 برابر قابلیت بزرگ نمایی دارند!

در اولین بخش، بزرگ نمایی 2 برابری را مقایسه خواهیم کرد. مقداری که گلکسی نوت 10 پلاس می تواند بهترین عملکرد خود را نشان دهد چون دوربین تله فوتو این گوشی نمی تواند بیش از این بزرگ نمایی اپتیکال انجام دهد.

در گلکسی اس 20 اولترا و P30 پرو، بزرگ نمایی بر عهده لنز پریسکوپی است. عملکرد این لنز در اس 20 اولترا به این صورت است که وقتی با حالت بزرگ نمایی از تصویری عکاسی می کنید، برای دریافت داده از مرکز آن گوشی از دوربین پریسکوپی استفاده می کند ولی جزئیات مربوط به اطراف تصویر توسط دوربین اصلی 108 مگاپیکسل دریافت می گردد. بدین ترتیب مرکز تصاویر به خصوص در نزدیکی ساعت بسیار شارپ و با کیفیت است اما وقتی به قسمت پایین آن نگاه می کنیم، جزئیات و شارپی کمتری را مشاهده می کنیم. عملکرد P30 پرو نیز در بزرگ نمایی متوسط به همین شکل است. (بزرگ نمایی دوبرابری)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا و گلکسی نوت 10 پلاس)

در بزرگ نمایی 4 برابری که می توان آن را بزرگ نمایی اپتیکال خالص گلکسی اس 20 اولترا در نظر گرفت، عملکرد این محصول بهتر از کننده هواوی بود. در واقع اس 20 اولترا به گفته سامسونگ باید تا 10 برابر بزرگ نمایی اپتیکال داشته باشد اما ظاهرا در این میزان، بزرگ نمایی ترکیبی از اپتیکال و هیبریدی است! با این اوصاف می بینیم که کیفیت تصویر ثبت شده توسط پرچم دار 2020 سامسونگ از نظر شارپ بودن و کنتراست اندکی بهتر از P30 پرو است. این موضوع را می توانید روی لبه دیوار و یا کوه مشاهده کنید. این جا جایی است که گلکسی نوت 10 پلاس با این همه توانایی که دارد به نسبت دو محصول دیگر ضعیف تر عمل می کند و این مسئله به وضوح معین است. (بزرگ نمایی 4 برابری)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو و گلکسی نوت 10 پلاس)

در بزرگ نمایی 5 برابری، ورق بر می گردد! هواوی P30 پرو بهترین عملکرد خود را ارائه می دهد و خب ظاهرا بهترین عملکرد این گوشی حتی گلکسی اس 20 اولترا را نیز با اختلاف بسیار کم و ناچیز پشت سر گذاشت. می توانید جزئیات بیشتر تصویر ثبت شده توسط محصول هواوی را در اطراف ساعت مشاهده کنید. این اختلاف در تصویر مربوط به کوه هنوز کمتر می گردد اما شاید برای برخی ها معین باشد که P30 پرو همچنان دست بالا را دارد. بدیهی است که در این بخش از مقایسه گلکسی نوت 10 پلاس حرفی برای گفتن ندارد! (بزرگ نمایی 5 برابری)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو و گلکسی نوت 10 پلاس)

هیچ یک از دوربین ها قادر نیستند به صورت 100 درصدی و خالص با بزرگ نمایی 10 برابری اپتیکال عکاسی کنند اما وقتی به بزرگ نمایی دیجیتال می رسیم می بینیم که تفاوت بین پرچم دار جدید سامسونگ و P30 پرو به حداقل می رسد. با این اوصاف دوربین کهکشانی سامسونگ اندکی عملکرد بهتر دارد. از دور قبل می دانیم که گلکسی نوت 10 پلاس به طور کامل از بحث خارج شده و در تصاویر بعدی دیگر شاهد حضور آن نخواهیم بود. (بزرگ نمایی 10 برابری)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو و گلکسی نوت 10 پلاس)

در بزرگ نمایی 30 برابری، اس 20 اولترا به رجحان خود ادامه می دهد ولی نه با اختلاف کم بلکه با اختلاف نسبتا زیاد. این مقدار بزرگ نمایی به قدری است که هیچ گوشی هوشمندی نمی تواند در آن به کیفیت و زیبایی دو محصول مورد بررسی در این مقایسه عکس برداری کند و واقعا باید عملکرد سامسونگ و هواوی را در این زمینه تحسین کرد! (بزرگ نمایی 30 برابری)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا و هواوی P30 پرو)

ماکسیمم بزرگ نمایی برای کننده سامسونگ و هواوی به ترتیب به 100 و 50 برابر می رسد (!) که خب نمی توان زیاد روی کیفیت آن ها حساب کرد. اگرچه کننده سامسونگ بزرگ نمایی بیشتری دارد اما P30 پرو به سبب بزرگ نمایی کمتر پیروز شد حداقل تصویر قابل استفاده تری را ثبت کند. البته این موضوع برای تصویر مربوط به کوهستان صدق می کند چون کیفیت و وضوح ساعت در بزرگ نمایی 100 برابری خوب است! (بزرگ نمایی 50 برابری برای P30 پرو و 100 برابری برای گلکسی اس 20 اولترا)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا و هواوی P30 پرو)

گلکسی اس 20 یا آیفون 11 پرو؛ کدام یک در سال 2020 انتخاب منطقی تری خواهد بود؟

مقایسه دوربین گلکسی اس 20 اولترا؛ بزرگ نمایی در شب

دوربین های پریسکوپی در روشن کردن تصاویر عملکرد خیلی خوبی ندارند و لذا ممکن است هنگام بزرگ نمایی در تاریکی شب، تصاویر ثبت شده توسط دوربین گلکسی اس 20 اولترا و P30 پرو به اندازه گلکسی نوت 10 پلاس خوب نباشد. با نگاهی به تصاویر زیر هم می بینیم نوت 10 پلاس توانسته عکس هایی روشن تر ثبت کند.

اولین تصاویر بدون بزرگ نمایی و با دوربین اصلی به ثبت رسیده و حالت شب نیز روشن نیست.

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو و گلکسی نوت 10 پلاس)

در بزرگ نمایی 2 برابری اما نوت 10 پلاس همچنان دست بالا را دارد و توانسته اندکی از اس 20 اولترا بهتر عمل کند! شارپنس در بخش مرکز تصاویر در پرچم دار جدید سامسونگ بسیار خوب است اما هرچه به کناره ها نزدیک می شویم می بینیم با خروج لنز پریسکوپی و ورود دوربین اصلی، از کیفیت کاسته می گردد. این در حالی است که نوت 10 همه آن را با لنز تله فوتو ثبت کرد و لذا کیفیت آن بهتر شده.

محدوده دینامیکی هم در اس 20 اولترا آنطور که باید خوب نیست! پردازشی که به ادغام دو دوربین حین عکاسی اختصاص داده می گردد جایی برای پردازش اضافی HDR باقی نمی گذارد و این جاست که نوت می تواند توانایی های خود را در ثبت نقاط روشن به رخ بکشد.

در دو تصویر اول، حالت شب خاموش و در دو تصویر دوم حالت شب روشن است. جالب اینجاست گلکسی اس 20 اولترا تفاوت چندانی را در این دو حالت به تصویر نکشید! (بزرگ نمایی 2 برابری)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا و گلکسی نوت 10 پلاس)

بهتر است نگاهی بیندازیم ببینیم در بزرگ نمایی 4 و 5 برابری، عملکرد سه گوشی چگونه است. در حالت پیش فرض و بزرگ نمایی 4 برابری، اس 20 اولترا به وضوح بهترین است! شارپ ترین تصویر موجود با بهترین محدوده دینامیکی در این گوشی به ثبت رسیده. P30 پرو اما نتوانسته آنطور که باید در نمایش نقاط روشن و محدوده دینامیکی عملکرد خوبی از خود نشان دهد. (بزرگ نمایی 4 برابری، حالت شب غیر فعال)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو و گلکسی نوت 10 پلاس)

نکته قابل توجه، تلاش تحسین برانگیز نوت 10 پلاس است که البته تا به اینجای کار نیز در حد و اندازه های یک پرچم دار ظاهر شده و علی رغم نویز بالایی که در تصویر ثبت شده توسط آن دیده می گردد، از نظر میزان روشنایی و محدوده دینامیکی بسیار خوب عمل کرد. البته این تا زمانی است که مجبور نباشیم با دوربین اصلی آن در بزرگ نمایی 4 برابری عکاسی کنیم! (بزرگ نمایی 4 برابری، حالت شب غیر فعال)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو و گلکسی نوت 10 پلاس)

همین تصاویر اما در حالت شب نتایج متفاوتی را رقم زدند! P30 پرو نور زیادی را از محیط جذب کرد ما محدوده دینامیکی آن اصلا در حد و اندازه های یک پرچم دار نیست! جزئیات هم به خوبی در این حالت دیده نمی گردد. اس 20 اولترا اما با حذف نویز و روشن تر کردن تصویر ثبت شده، جزئیاتی را به تصویر کشید که در حالت معمولی نمی توانسیتم به خوبی آن ها را مشاهده کنیم.

حالت شب در گلکسی نوت 10 پلاس باعث شد عملکرد این گوشی بسیار بهتر از حالت عادی باشد و خب این طبیعی است. جالب اینجاست که در حال بررسی عملکرد گوشی ها در بزرگ نمایی 4 برابری و در حالت شب هستیم اما نوت 10 پلاس همچنان در مقایسه حرف هایی برای گفتن دارد! در تصاویر زیر حالت شب برای گوشی ها فعال است. (بزرگ نمایی 4 برابری، حالت شب فعال)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو و گلکسی نوت 10 پلاس)

حال وقت آن رسیده تا در بهترین حالت بزرگ نمایی P30 پرو، اقدام به بزرگ نمایی 5 برابری در نور شب کنیم تا ببینیم نتیجه چه می گردد. در این حالت جزئیات تصاویر بیشتر است اما باز هم محدوده دینامیکی قابل قبول نیست! این گوشی در حفظ نقاط روشن عملکرد خوبی ندارد و در جذب نور نیز ضعیف عمل کرد.

این در حالی است که تصویر ثبت شده توسط گلکسی نوت 10 پلاس به خصوص در تصویر دوم بسیار نویز دارد. دلیل آن هم این است که در تصویر اول از دوربین تله فوتو استفاده شد اما در تصویر دوم، بزرگ نمایی توسط دوربین اصلی انجام گرفت. گلکسی اس 20 اولترا اما با اختلاف زیادی در صدر واقع شده است و همه چیز در تصویر ثبت شده توسط آن مطابق انتظار پیش می رود. تصاویر زیر در حالت معمولی و بدون فعال کردن حالت شب به ثبت رسیده اند. (بزرگ نمایی 5 برابری، حالت شب غیر فعال)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو و گلکسی نوت 10 پلاس)

در حالت شب، هیچ تغییری را به نسبت بزرگ نمایی 4 برابری مشاهده نمی کنیم. نه در کیفیت عکس ها بلکه در عملکرد گوشی ها! اس 20 اولترا بهترین تصویر را ثبت کرد، گلکسی نوت 10 پلاس نویز دارد و P30 پرو همچنان در تلاش برای جذب نور از محیط است! در تصاویر زیر حالت شب برای گوشی ها فعال شده است. (بزرگ نمایی 5 برابری، حالت شب فعال)

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو و گلکسی نوت 10 پلاس)

خب تا به اینجای کار نتیجه گیری به این شکل شده که تا بزرگ نمایی دو برابری، کیفیت عکاسی نوت 10 پلاس در نور شب حتی بهتر از گلکسی اس 20 اولترا است که خب دلیل آن نیز توضیح داده شد. در بزرگ نمایی های بیشتر اما (4 یا 5 برابری)، اس 20 اولترا نه تنها نوت 10 پلاس بلکه P30 پرو را نیز در بیشتر بخش ها از میان بر می دارد و با اقتدار در صدر قرار می گیرد.

سامسونگ در حال کار روی بروزرسانی برای بهبود عملکرد دوربین گلکسی اس 20 اولترا است!

مقایسه دوربین گلکسی اس 20 اولترا و شیائومی می نوت 10

قبل از عرضه گوشی های خانواده گلکسی اس 20، بحث های پیرامون نقاط ضعف و قدرت سنسور 108 مگاپیکسلی به اوج خود رسیده بود. نمی دانستیم مقایسه بین این گوشی ها و می نوت 10 که هر دو از یک سنسور با اندازه مشابه بهره می برند چه نتیجه ای خواهد داشت. اما خب خوشبختانه هر دو گوشی در اختیار بررسی کنندگان قرار گرفت و این یعنی حال می توانیم نتیجه مقایسه را ببینیم!

از آن جایی که این گوشی ها از سنسورهایی با اندازه 108 مگاپیکسل بهره می برند، در نمایش جزئیات نیز با مسائل خاص خود روبرو خواهند بود. کننده سامسونگ در تصویری که از بالکن یک ساختمان به ثبت رسیده، نتوانسته در نمایش رنگ ها دقیق عمل کند!

می نوت 10 اما با بهره مندی از فیلتر کواد بایر (Quad Bayer)، در نمایش جزئیات و رنگ طبیعی سوژه عملکرد بهتری داشت! البته کمی رنگ و لعاب مصنوعی نیز در تصویر ثبت شده توسط این گوشی دیده می گردد، اما به اندازه ای نیست که ناامید کننده باشد و به طور کلی هم عملکرد این گوشی بهتر از گلکسی اس 20 اولترا بوده! (به دلیل بالا بودن حجم تصاویر، برای مشاهده با کیفیت اصلی روی نوشته مربوط به آن ها کلیک کنید.)

در تصویر بعدی اما به سختی می توان تفاوتی بین عملکرد دو گوشی پیدا کرد. برای مثال در هر دو گوشی جزئیات نزدیک ساعت به طور یکسانی به ثبت رسیده؛ همینطور در نرده ها! با این اوصاف اگر بخواهیم خیلی ریز به تصاویر نگاه کنیم، می بینیم پردازشی که گلکسی اس 20 اولترا روی تصاویر، به خصوص خطوط روی سقف انجام داده، باعث ایجاد جلوه های بصری بدی شده که البته باید خیلی دقت کرد تا متوجه آن شد. بار دیگر به نظر می رسد کننده شیائومی است که توانسته عملکرد بهتری از خود به جای بگذارد!

در تصویر سوم اما برنده نهایی باز هم شیائومی است چون جزئیات بیشتری را نزدیکی جرثقیلی که در فاصله بسیار دوری واقع شده است به تصویر کشیده، اما به وضوح می توانیم ببینیم که این گوشی تصویر بی روحی را ثبت کرده و برخلاف کننده سامسونگ، مناظر در آن از شادابی و طراوت بالایی برخوردار نیستند!

در تصاویر زیر اما عکس هایی را مشاهده می کنید که در گلکسی اس 20 اولترا به کمک فناوری پیکسل باینینگ با نسبت 9 در یک، از وضوح 108 به 12 مگاپیکسل کاهش پیدا کرده اند. در شیائومی اما این نسبت 4 به 1 است و این یعنی تصاویر در وضوح 27 مگاپیکسل به ثبت رسیده اند که در این حالت هم بیش از دو برابر وضوح کننده سامسونگ است!

تصاویر به ترتیب از راست به چپ و یا بالا به پایین (گلکسی اس 20 اولترا و شیائومی می نوت 10)

نتیجه گیری

در حالی که گلکسی اس 20 اولترا هنوز رسما به دست کاربران نرسیده و این بررسی های اولیه لزوما نشان دهنده چیز خاصی نیست، اما باز هم تصاویر ثبت شده توسط دوربین این گوشی حیرت انگیز بودند! انتظار نداشتیم در بزرگ نمایی 100 برابری که یکی از بهترین مولفه های این گوشی به شمار می رود کیفیت بسیار خوبی را دریافت کنیم و خب همچنین اتفاقی هم رخ نداد اما در مجموع این گوشی توانست عملکرد خوبی از خود نشان دهد.

از طرف دیگر اما در بزرگ نمایی 4 یا 5 برابری تصاویر از کیفیت بسیار خوبی برخوردار بودند. خصوصا در نور شب و این عالی است! مقایسه با تنها رقیب این محصول در بزرگ نمایی 5 برابری به وضوح ثابت کرد سامسونگ با نگاهی به رقبا دوربین گلکسی اس 20 اولترا را طراحی کرد!

مقایسه دوربین گلکسی اس 20 اولترا و دیگر پرچم داران قدرتمند بازار به همینجا ختم نمی گردد! این بررسی فقط نگاه اولیه ای بود که به دوربین این محصول داشتیم و خب مسلما بخش های زیادی از جمله پرتره، دوربین فوق عریض، دوربین سلفی و همچنین فیلم برداری باقی مانده که ذکر همه آن ها از حوصله این متن خارج است. همچنین رقبای اصلی این گوشی به زودی وارد بازار می شوند از جمله هواوی P40 پرو و آیفون 12! حتی دوربین خود گلکسی اس 20 نیز جا برای بهتر شدن دارد. بنابراین با این مقایسه فقط قصد داشتیم شما عزیزان را با بخشی از عملکرد دوربین این محصول آشنا کنیم.

مقایسه دوربین می نوت 10 و گلکسی نوت 10 پلاس؛ آیا به دوربین 108 مگاپیکسلی نیاز داریم؟

منبع: gsmarena

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

kurdeblog.ir: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 23 آبان 1400 بروزرسانی: 23 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 20787

به "مقایسه دوربین گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو، گلکسی نوت 10 پلاس و شیائومی می نوت 10" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقایسه دوربین گلکسی اس 20 اولترا، هواوی P30 پرو، گلکسی نوت 10 پلاس و شیائومی می نوت 10"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید